Πως να διατηρείται τα ασημένια σας κοσμήματα λαμπερά και όμορφα κάθε μέρα.

Το ασήμι  είναι μέταλλο και είναι μαλακό με έντονη μεταλλική λάμψη. Χρησιμοποιείται και για την κατασκευή κοσμημάτων. Τα ασημένια κοσμήματα είναι λαμπερά,  χαρίζουν στυλ και πολλές φορές είναι αξεπέραστης ομορφιάς.Το ασήμι  ως μέταλλο είναι ανθεκτικό και λαμπερό  αλλά επιρρεπή στο μαύρισμα, όταν έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα και την υγρασία. Αν τα ασημένια κοσμήματά σας είναι μαυρισμένα και θέλετε να τα φορέσετε και δεν προλαβαίνετέ να τα πάτε στον επαγγελματία χρυσοχόο σας,  προτείνουμε απλές μεθόδους καθαρισμού για να χαρίσετέ στα κοσμήματά σας την χαμένη τους λάμψη.  Με τον  καθαρισμό το κόσμημα, γίνεται πάλι λαμπερό και όμορφο.

.α) Βρέξτε ένα μαλακό πανί,  προτιμότερο βαμβακερό, με λίγο νερό,  βαλτε πάνω σε αυτό λίγη μαγειρική σόδα και μετα τρίψτε το κόσμημα που θέλετε να καθαρίσει, στη συνέχεια    ξεπλύνετέ με καθαρό νερό, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. .  Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε  σε ένα μικρό δοχείο   μαγειρική σόδα και βραστό νερό. Αφήστε τα κοσμήματα  εκεί περίπου  για  2 ώρες και    στη συνέχεια    ξεπλύνετε τα με καθαρό νερό. Αυτή η μέθοδος   λειτουργεί καλύτερα και για τις πέτρες  που πιθανόν να έχουν τα κοσμήματά σας.

Α) Βρέξτε ένα μαλακό πανί, προτιμότερο βαμβακερό, με λίγο νερό, στη συνέχεια βαλτε πάνω σε αυτό λίγη από την οδοντόπαστα που χρησιμοποιείται  και τρίψτε το κόσμημα που θέλετε να καθαρίσετε.   Ξεπλύνετε το κόσμημα με   ζεστό καθαρό  νερό. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε για βοήθεια  μια  παλαιά οδοντόβουρτσα, αν το κόσμημα έχει πολλές εσοχές . 

 Τα καθαριστικά για ασημένια κοσμήματα   απομακρύνουν   άμεσα το  μαύρισμα   και χαρίζουν ξανά την λάμψη των κοσμημάτων σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε καθαριστικά για τα ασημένια κοσμήματα από εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Μην ξεχνάτε να  αποθηκεύεται τα κοσμήματά σας   σε κουτάκι με ένα πανί βαμβακερό .

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.  www.kosmimatopolis.gr